Fragment despre Ovidiu

Lumina dimineții începu să intre prin fereastră. Zorii zilei se arătau. Fu destul pentru a îl trezi pe Ovidiu. Odată ce luă contact cu lumina făcuse ochi. Nu a mai fost nevoie de alarmă. Era vară și era foarte devreme. Ovidiu avusese un somn bun de 8 ore. Se sculă la marginea patului cu capul în palme. Stătu așa câteva minute pentru a se dezmetici. Apoi se ridică în picioare, se întinse de câteva ori și începu a se înviora. Rutina lui zilnică începu. Se duse la toaletă, se spălă pe față. Terminând cu toaleta pentru moment, se retrase în camera lui unde începu să își facă exercițiile zilnice: 3 serii de câte 30 de flotări, genoflexiuni, abdomene și gimnastică. Pentru Ovidiu condiția fizică este foarte importantă. Apoi, se băgă la duș, rapid se revigorase de își clăti toate membrele. După ce termină cu acestea își începu meditația de dimineață. Meditația era îndrumată de vocea lui Andy Puddicombe, un fost călugăr budist, prin aplicația de telefon Headspace. Meditația durează in jur de 15 minute. Prin meditație Ovidiu învață să reacționeze corect la gândurile, emoțiile lui și să fie cât mai prezent în viața de zi cu zi. Luă o gustare apoi începu să se uite repede peste Instagram și Reddit. Ascultă niște muzică se îmbrăcă, își pregăti ghiozdanul și plecă către liceu.

Era iunie. Se încheiau mediile peste tot, așa că își permitea să lipsească la câteva ore fără să afecteze pe nimeni. Așa și făcu. La prima oră lipsi și plecase cu Matei în parc.

Pentru că erau în febra bacalaureatului începură să-și pună întrebări despre viitor. Matei adresă clasica întrebare:
– Unde te vezi peste 5 ani? Cred că ai un plan despre viitor.
– Păi mi-aș dori în primul rând să termin facultatea de litere. Să studiez autori români dar și străini. Mă văd alături de prietena mea, scriind la un roman. M-am îndrăgostit de literatură. Arta în general mă atrage fie ea în orice formă. Am studiat până acum filologie. Îl văd ca pe un pas firesc în formarea mea.
– Crezi că te poți dezvolta în România mergând pe calea aceasta? Mai pe scurt, crezi că poți trăi din scris?
– Da, cred, altfel nu aș mai face-o. Tu unde te vezi peste 5 ani?
– Având în vedere că am studiat informatică, mă văd programator la o multinațională.
– Deci corporatist!
– Da, așa e, nu văd altă cale în România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s